Dny stromů v Krčáku

K příležitosti mezinárodního Dne stromů pořádají Lesy hl. m. Prahy spolu s hlavním městem Prahou akci Dny stromů v Praze 2019, která potrvá od 7. do 18. října 2019. Na každý den je připravena jedna zajímavá exkurze nebo vycházka za pražskými stromy.

15. října se koná akce v Krčském lese (nebo chcete-li v Kunraticko-michelském lese), kde budou účastníci seznámeni s historií i současností tohoto místa, ale dozví se něco také o zdejší fauně i flóře a poučí se o tom, v čem spočívá práce lesníků, kteří o Krčák pečují. Komentovaná procházka je samozřejmě vhodná pro ty, pro kteří Krčský les zatím tolik neznají, ale také pro všechny pravidelné návštěvníky, kteří sem chodí odpočívat nebo sportovat. Během vycházky se můžete ptát na otázky, které vás zajímají. Exkurze bude trvat zhruba 2 hodiny. Sraz je u Velkého altánu nedaleko srubu Gizela. Místo najdete třeba v naší interaktivní mapě.

Díky finanční podpoře hlavního města Prahy jsou všechny exkurze a vycházky úplně zdarma, stačí se jen přihlásit. Protože kapacita jednotlivých exkurzí je omezená, je třeba si místo rezervovat předem na telefonním čísle 777 358 375, volat můžete ve všední dny od 8:00 do 16:00.

Podrobnosti o všech exkurzích, kterých se v rámci Dnů stromů v Praze 2019 můžete zúčastnit, najdete webu organizace Lesy hl. m. Prahy. Připojit se můžete také k facebookové události, kde najdete další informace a odkazy.