Navštivte Den stromů v Krčském lese

V Krčském lese proběhne 20. září 2023 tradiční Den stromů, kde se návštěvníci budou moci ponořit do světa lesnictví a přírody. Akce nabídne pohled za oponu práce těch, kteří se starají o Krčák a naši městskou zeleň.

Krčský les, zelená oáza hlavního města, se na jeden den stane centrem osvěty a vzdělávání. Díky iniciativě Lesů hl. m. Prahy se zde uskuteční akce, která přiblíží veřejnosti význam stromů a lesa pro naše životní prostředí.

Ve středu 20. září od 9.00 do 18.00 bude v Krčském lese připraven bohatý program. U Velkého altánu začne trasa plná zajímavostí a činností spojených s lesem. Děti se mohou těšit na kreativní dílničky, zatímco dospělí ocení ukázky moderních technologií v lesnictví.

Pro ty, kteří chtějí nahlédnout do zákulisí péče o les, budou připraveny komentované prohlídky s odborníky. Tyto prohlídky nabídnou detailní pohled na to, jak se odborníci starají o Krčský les a další městskou zeleň a jaký význam má les pro celou Prahu.

Projekt Den stromů je realizován za podpory hlavního města Prahy a organizační zajištění je v rukou organizace Lesy hl. m. Prahy. Více informací najdete na webu Lesů hl. m. Prahy.