Den dřevorádů 2020

Přijďte zasadit strom do Krčského lesa! V neděli 13. září se tu uskuteční setkání milovníků lesa a dřeva s názvem Den dřevorádů 2020. Celé odpoledne tu na vás čeká bohatý program, včetně sázení nových stromků nebo výroby laviček pro charitu.

Třetí ročník akce Den dřevorádů nabídne aktivity pro celou rodinu. Zájemci se budou moci seznámit s prací lesníka, zapojit se do kvízu, vyzkoušet si práci se dřevem nebo se zúčastnit závodu ve dřevácích. Program bude probíhat od 14:00 do 18:00 na palouku u dětského hřiště v severní části Krčského lesa, kde se nachází dva památné sekvojovce obrovské. Místo je jen 200 metrů západně od restaurace Za Větrem.

Partnerem akce je společnost Passerinvest Group, která dlouhodobě podporuje obdobné aktivity v lokalitě a nedaleko odtud již několik let rekultivuje velký volnočasový park Nové Roztyly, jenž na Krčský les plynule navazuje. Společnost Passerinvest Group též před třemi lety iniciovala vznik magazínu Krčák žije, který místním obyvatelům přináší zajímavosti, aktuality a příběhy spojené s Krčským lesem.

Více podrobností o akci a detailní přehled programu najdete v aktualitě zde.